Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πίστευε και Μη... Μέρος 3ον



'Twins' by Reinder Oldenburger
Καθώς όλοι αποχωρούσαν από την Τράπεζα, ο Αρχιερέας έμεινε πιο πίσω και πλησίασε το Θωμά: "Ξέρεις ότι με αυτή σου την πράξη συνέδεσες αιώνια το όνομα σου με την απιστία;"

Ο Θωμάς κούνησε αδιάφορα τους ώμους του.

"Ω, δικαιολογείς απόλυτα την Αραμαϊκή σημασία του ονόματός σου. Ο ένθερμος ζήλος της πίστης και η αμφισβήτηση, δεμένα σφιχτά στο ίδιο πρόσωπο. Είσαι πραγματικός διδυμος, Θωμά, με δυο πλευρές μέσα σου που αντιμάχονται."

Mayan Twins by Cosmic Sister
Και μετά συνέχισε: "Πάει πολύς καιρός που εμείς δίναμε στους ανθρώπους τα ονόματά τους. Πάντα υπήρχαν ανάμεσά μας πιο διαισθητικοί ιερωμένοι, ανοιχτοί στο σύμπαν και δεκτικοί στις αρμονίες του. Αυτοί, μπορούσαν να καταλάβουν τη φύση των ανθρώπων, ακόμη κι όταν ήταν νήπια.  Έτσι αποφάσιζαν για το όνομα των παιδιών. Οι γονείς τα έφερναν γεμάτοι εμπιστοσύνη και ελπίδα σε μας. 


Κάποια ονόματα δινόντουσαν για να τα ακούει μέρα νύχτα το νήπιο και να επιδρούν υποσυνείδητα, ευεργετικά στο χαρακτήρα του. Κάποια άλλα ως δηλωτικά των πολύτιμων χαρισμάτων που έφερε και θα  καρποφορούσαν όταν μεγάλωνε. Κάποια, εντελώς αντίθετα με το χαρακτήρα του, δινόταν ευφημιστικά, με την ελπίδα να επιδράσουν καταλυτικά και να μην αφήσουν να φανερωθεί το θηρίο που κρυβόταν. Όλα τα ονόματα είχαν κάποιο λόγο σύμφωνα με το κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Μετά άλλαξαν οι καταστάσεις, συνέβησαν πολλά και έχασαν οι άνθρωποι τις εμπιστοσύνη τους σε μας…"
Prometheus by Gustave Moreau



"Ας μείνει το όνομά μου συνώνυμο της απιστίας" είπε ο Θωμάς. "Ίσως να το προέβλεψε αυτό ο ονοματοδότης μου. Τις δύο δυνάμεις μέσα μου το ίδιο απόλυτα ισχυρές και όμοιες. Μόνο που η μία είναι αρνητική κι η άλλη θετική. Θεωρώ χρέος μου να υπηρετήσω και τις δύο, μέχρι να νικήσει ή να ηττηθεί κάποια από αυτές."

"Πρόσεξε, ο δρόμος του Προμηθέα κρύβει το μαρτύριο" του είπε αινιγματικά ο Αρχιερέας και τον αποχαιρέτησε.




.

Δεν υπάρχουν σχόλια: